Domænenavne

I Danmark er der ikke frit spil i forhold til anvendelse eller undladelse heraf i forhold til domænenavne. Der er nemlig en regel om god domænenavnsskik. Den fastlægger blandt andet, at domænenavne ikke må foretage cybersquatting (køb af domæne, der har et varemærke, med henblik på videresalg) og typosquatting (domænenavn forvekseligt med en andens varemærke).

Grundlæggende anvendes reglen om god domænenavsskik i en form for interesseafvejning, hvor der søges en passende balance mellem anvendelsen af domænenavne over for privat, kommercielle og samfundsmæssige forhold.

Reglen kan virke ligegyldig, idet varemærkeloven, markedsføringsloven, personnavneloven m.v. har forrang for reglen om god domænenavnsskik. Anvendelse af en andens varemærke eller et eller flere ord, der betragtes som forvekselige, er således en krænkelse af vedkommendes varemærkerettighed. Domæneloven giver dog adgang til, at indbringe sagen for Klagenævnet for Domænenavne og få slettet eller overdraget domænet med henvisning til krænkelsen af varemærket – også som i strid med god domænenavnsskik.

I opstarten af sin virksomhed er det særligt afgørende, at købe det bedst og mest velegnede domænenavn fra start. Læs mere i vores guide til opstart af virksomhed.

Vores bistand i forbindelse med domænenavne er undersøgelse og konfliktafdækning, førelse af domæneklagesager ved Klagenævnet for Domænenavne og også de internationale klagenavn UDRP og URS, hjælp til at få krænkelser stoppet og fjernet, rådgivning om beskyttelse af domæner samt registrering af domænenavne ud fra en konkret undersøgelse af markedet.

Vi assisterer dig med at beskytte dit domæne mod misbrug eller sikre tvangsoverdragelse, hvis nødvendigt. Derudover tilbyder vi også hjælp, hvis en konkurrent anklager dig for at misbruge deres domæne.

Kontakt os i dag hvis vi skal bistå dig med at sikre dit domænenavn.

Andre ydelser

Kategorier

Følg

Søg

Search
Luk
Luk