Vi tilbyder udarbejdelse af en individuelt tilpasset hemmeligholdelsesaftale – enten på dansk eller engelsk, og med mulighed for inkludering af særlige vilkår og bestemmelser til eventuel anvendelse udenlands.
En hemmeligholdelsesaftale er en juridisk aftale, hvor det mellem parterne aftales, at fortrolige oplysninger kun kan deles imellem parterne, uden at blive videregivet til skade for indehaveren af de pågældende oplysninger. Sådanne fortrolige oplysninger kan være hemmeligheder i form af forretningsidéer, produkter, design, processer, kunder m.v.
Aftalen bestemmer præcist hvilke oplysninger der beskyttes mod videregivelse, og den tilladte anvendelse af oplysningerne. Fortrolighedens varighed og konsekvenser ved misligholdelse af aftalen er ligeledes en del af aftalen.
Gennem konkret juridisk rådgivning i forbindelse med udarbejdelse af en hemmeligholdelsesaftale sikres, at aftalens bestemmelser er tilpasset konkret til virksomheden, dennes behov og de fortrolige oplysningers karakter.
En hemmeligholdelsesaftale kan være ensidig eller gensidig for henholdsvis en eller begge parter. En ensidig aftale beskytter kun den ene part, idet den anden part modtager oplysningerne, og derved forpligter sig til at iagttage fortroligheden. Den gensidige aftale forpligter begge parter til at holde de omfattede oplysninger hemmelige.
Det er vigtigt at have for øje, at en hemmeligholdelsesaftale alene beskytter fortrolige oplysninger, hvilket indebærer, at oplysninger, der allerede er offentligt kendt, ikke kan opnå beskyttelse i en sådan aftale. Det er således ikke muligt at indgå en hemmeligholdelsesaftale for oplysninger, der allerede er offentlige.
Misligholdelse af hemmeligholdelsesaftalen
Hvis det viser sig, at den forpligtede part på enhver måde videregiver fortrolige oplysninger til andre i strid med hemmeligholdelsesaftalen, er der tale om misligholdelse, hvilket betyder at denne part skal svare erstatning og, oftest, en fastsat konventionalbod, på baggrund af videregivelsen. En konventionalbod er et fastsat beløb i aftalen, og udgør en form for kompensation til den anden part for videregivelsen af fortrolige oplysninger i modstrid med aftalen.
Anvendelse af aftalen
En hemmeligholdelsesaftale anvendes oftest mellem virksomheder, der påtænker at indgå i et samarbejde – eller i forbindelse med ansættelsen af en ny medarbejder. Det kunne også være konsulenter eller agenter, som får adgang til virksomhedens fortrolige informationer.
I denne forbindelse er det væsentligt, at sørge for at alle parter, der kan eller vil få adgang til oplysningerne, er inkluderet i aftalen. På den måde kan aftalen gøres gældende over for alle relevante parter. Derfor er konkret juridisk rådgivning ofte afgørende for at sikre den rette beskyttelse.
Vi kan hjælpe dig med udarbejdelse af en tilpasset hemmeligholdelsesaftale, som sikrer dine fortrolige oplysninger. Kontakt os i dag.